KL fireball squirrel

Za starše

Starši ste najpomembnejši del življenja vašega otroka in zato ste iskreno vabljeni, da si prireditve ŠKL Fireball Europe, na katerih bodo nastopali ogledate tudi vi. Tekmovanje nam lahko pomagate obarvati še bolj pisano, saj se odeti v barve ekipe svojega otroka in opremljeni z napisi s pozitivnimi sporočili vaši ekipi v pomoč k boljši motivaciji ekipe lahko v izboru za NAJ NAVIJAČE lahko potegujete za laskavi naziv Naj navijači in za simpatično nagradico, ki jo prejme skupina najbolje organiziranih, obarvanih in glasnih (pri čemer niso dovoljeni pripomočki ki oddajajo lastne zvoje) navijačev.

Ob vabilu pa bi želeli poudariti tudi naslednje:


k motivaciji otrok za športne aktivnosti odločilno prispeva prijetno in zaupno vzdušje, v katerem imajo otroci možnost spoznavanja sebe, svojega telesa, športa katerega se udejstvujejo, kot tudi odkrivanja in učenja rešitev v danih situacijah, ki se odvijajo na športnem igrišču.

V primeru, da so otrokove napake in neuspeli poskusi reševanja situacij v športu sprejete s strani odraslih kot nekaj naravnega, je za otroke lahko šport prijetna in pozitivna izkušnja, ki mu sporoča da je kljub temu, da določenih elementov igre še ne obvlada in da vedno ne izbere prave strategije reševanja situacije, vreden in pomemben člen ekipe in, da je šport prostor za zabavo in sprostitev, ne pa prostor, kjer je podvržen kritiziranju, stresu in negativnim izkušnjam.

Zato so ključnega pomena na tekmovanju tudi reakcije staršev in učiteljev, ki so v najožji komunikaciji z otroci, ki nastopajo.

Otrokom je pomembno, da jih starši spremljajo iz tribune, za njih navijajo in jih podpirajo. Vendar pa si marsikateri otrok na tribuni nebi želel svojega starša, če bi le ta iz tribune zmerjal otroka, sodnika, trenerja ali se drugače nešportno obnašal.

Otroci so naš največji zaklad in želja vseh staršev je, da bi bil njihov otrok zdrav in športno aktiven. Zato se skupaj potrudimo, da bo našim najmlajšim projekt ŠKL Fireball Europe pustil lepe spomine na prireditve in pozitivno izkušnjo z za marsikaterega otroka prvo športno prireditvijo na kateri bo nastopal kot del ekipe. Naj bo njegova športna izkušnja lepa in s tem vstopnica v športno udejstvovanje za celo življenje.

Vabljeni.

Ogled prireditve je za vse obiskovalce brezplačen.