Pr članek o ŠKL Fireball Eu

IGRA  MED DVEMA OGNJEMABO PO NOVEM

EVROPSKO TEKMOVANJE MED ŠOLAMI IMENOVANO

ŠKL FIREBALL EU!

 

Spletna stran: www.skl-fireball.eu

Facebook: https://www.facebook.com/SklFireballEurope

Youtube: http://www.youtube.com/channel/UCMDejI5GZwCwH_dKwGi3YTw

 

Na idejo je prišel Zavod ŠKL, ki v Sloveniji organizira tekmovanja za osnovnošolce in srednješolce že 18. let, pri čemer je bil projekt Med dvema ognjema največji »Hit« med vsemi športnimi igrami. Namenjen je otrokom od 6-12 leta, v Sloveniji pa se odvija že 6.leto.

 

Vojko Korošec, direktor zavoda ŠKL za razvoj in promocijo športa Ljubljana pravi: »igra je izredno priljubljena med osnovnošolci, saj je izredno preprosta in hkrati zabavna. Velike razlike v kvaliteti med ekipami niso mogoče, saj je otroci ne trenirajo, vendar zgolj igrajo. Projekt pa je uspešnica, ker vsi nastopajoči prejmejo medalje in nagrade in s tem sporočilo, da je važno sodelovati in ne zmagati«.

 V šolskem letu 2013/2014 se bo športno-zabavni projekt ŠKL Med dvema ognjema preselil tudi na Evropska tla in sicer pod imenom ŠKL FIREEBALL EUROPE. Igro se bo igralo v skupaj 5 državah: Sloveniji, Nemčiji, Italiji, Avstriji in na Madžarskem,  kjer se bo odvilo skupaj 13 mednarodnih tekmovanj v igri ŠKL Fireball. Prijavile pa se bodo lahko vse šole iz omenjenih držav, ki bodo lahko sestavile ekipo iz 10 deklet in 10 fantov v razpisanih starostnih kategorijah. Tekmovanje bo zaradi finančne podpore projekta s strani Evropske komisije za vse udeležence popolnoma brezplačno.

 

Vsa tekmovanja ŠKL Fireball Eu bodo spremljale vzgojne in zabavne delavnice, na katerih bodo otroci lahko med drugim spoznali tudi različne kulture držav gostiteljic.

 

Cilj projekta je, da skozi to zanimivo in  preprosto športno igro, ki jo poznamo še iz časov naših starih staršev združimo mlade iz evropskih držav skozi šport, ter jih s tem spodbudimo na eni strani k večji športni aktivnosti, na drugi pa k odprtemu sprejemanju kulturne raznolikosti.

 

Projekt hkrati spodbuja tudi fair play in pošteno navijanje, ob enem pa spodbuja pripadnost svoji šoli, saj otroci s ponosom vzklikajo imena svoje šole, ko navijajo za sošolce.

 

Prva tekma se bo odvila v 16. novembra v Italiji zadnja pa 24. Maja 2014 v Ljubljani na veliki finalni prireditvi ŠKL Fireball Europe, kjer se bodo združile ekipe iz vseh sodelujočih držav.

 

Da bo projekt izveden kot je treba v projektu sodeluje 5 partnerjev in sicer: Zavod ŠKL Ljubljana (Slovenija), Zavod Za Kulturo Madžarske Narodnosti Lendava Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet Lendva (Madžarska),  Športna akademija Krona (Avstija), Združenje slovenskih športnih društev v Italiji (Italija), American Footbal Verbant Deutchland (Nemčija), Zavod ŠKL Ljubljana (Slovenija), ki aktivno delujejo na področjih športa, kulture ter manjšinjskih organizacij v posameznih državah. Vsem tem organizacijam je skupno, da se zavedajo pomena vlaganja časa v mlade in jih spodbujajo k športnim in drugim aktivnostim, saj je to najboljša naložba v prihodnost mladih. 

 

Več o samem projektu in partnerjih projekta si lahko preberete na www.skl-fireball.eu